Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer info over cookies.
Uitleg & Voordelen

Juridische vragen & privacy aspecten

Wij ontvangen regelmatig juridische vragen van website-aanbieders over CoBrowser.net. De beste en meest voorkomende vragen hebben we hieronder op een rij gezet.

Datum: 8 februari 2012

Is het gebruik van CoBrowser.net in mijn website juridisch gezien toegestaan?

Ja, CoBrowser.net is getoetst door de specialisten van ICTRecht en voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving. Zo heeft u alleen de mogelijkheid om handelingen te verrichten op het scherm van uw bezoekers als zij hun expliciete toestemming hebben gegeven en draagt CoBrowser.net zorg voor de beveiliging van persoonsgegevens. Voor u als website-aanbieder gelden ook een aantal vereisten, zoals het wijzen van uw bezoekers op het gebruik van cookies voor CoBrowser.net. Deze vereisten kunt u hieronder terugvinden bij “Moet ik extra (juridische) maatregelen nemen voordat ik CoBrowser.net in gebruik neem op mijn website?”

Wat kan ik allemaal van de bezoekers van mijn website zien bij het cobrowsen?

Bij het cobrowsen wordt enkel de website zelf getoond aan u getoond. Andere tabbladen of bijvoorbeeld taakbalken van het besturingssysteem van de bezoeker worden niet getoond. Bovendien worden bepaalde invoervelden, zoals het veld waar de veiligheidscode van een creditcard wordt ingevuld, onzichtbaar gemaakt.

Kan ik vrij op de computer van mijn bezoekers rondkijken bij het gebruik van CoBrowser.net?

Nee, u kunt enkel meekijken bij het bezoek aan uw website en geen gegevens inzien of wijzigen op de computer van de bezoeker.

Zijn de gegevens van mijn klanten veilig bij CoBrowser.net?

De privacy van uw klanten is belangrijk voor ons. Daarom maken wij gebruik van strikte veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens. Zo maken wij gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen uw bezoekers en onze dienst wordt afgeschermd, bijvoorbeeld bij het invoeren van persoonsgegevens in een registratieforumulier. In het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens geldt CoBrowser.net als een bewerker van uw persoonsgegevens. Dat betekent dat we u in uw opdracht werken en daarbij de gegevens van uw bezoekers kunnen gebruiken. Als u gebruik gaat maken van CoBrowser.net, dan sluit u met CoBrowser.net een bewerkersovereenkomst. Deze bewerkerovereenkomst is een standaard onderdeel van onze algemene voorwaarden. Meer over de veiligheid van uw klantgegevens vindt u in ons privacybeleid.

Maakt CoBrowser.net gebruik van cookies?

CoBrowser.net werkt met alle webbrowsers. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van cookies. Er wordt een cookie geplaatst door een dienst van CoBrowser.net. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat vanaf uw website wordt verzonden naar de bezoeker van uw website. Vervolgens slaat de browser dat bestand op de harde schijf van de computer van uw websitebezoeker op. Websitebezoekers kunnen de opslag van deze cookies weigeren, hetgeen er voor zal zorgen dat CoBrowser.net niet werkt. In de praktijk blijkt echter dat het grote merendeel van de bezoekers cookies accepteert.

Moet ik extra (juridische) maatregelen nemen voordat ik CoBrowser.net in gebruik neem op mijn website?

U dient uw bezoekers te informeren over de plaatsing van de cookies. Dat kan door bijvoorbeeld de volgende tekst op te nemen in de privacyverklaring op uw website: “Om op afstand hulp te bieden via onze website dan wel met u te kunnen chatten, wordt gebruik gemaakt van cookies. Deze cookie wordt geplaatst door een dienst van CoBrowser.net. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat op deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. U kunt het gebruik van deze cookies weigeren, hoewel dit er voor zal zorgen dat de voorgenoemde diensten geheel niet werken. [bedrijfsnaam] kan te allen tijde uw handelingen op onze website volgen met als doel u een goede assistentie te kunnen verlenen.”

Voldoet CoBrowser.net aan de nieuwe cookiewet?

De nieuwe wet is zeer recent van kracht gegaan. Hier volgt binnenkort een update over het gebruik van CoBrowser.net onder de nieuwe cookiewet.

Mijn vraag staat er niet tussen

We zijn benieuwd naar uw vraag en beantwoorden deze graag. U kunt ons bellen op +31 (0)20 – 240 0620 of e-mailen naar info@cobrowser.net.

Neem contact met ons op, wij helpen u graag persoonlijk verder.

020 - 240 0620

Adresgegevens

Pers & Vacatures

Inschrijven nieuwsbrief