Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer info over cookies.
Mogelijkheden

Reactief chatten: Live Chat knop op uw website

Plaats een chatknop op uw website. Bied uw website bezoekers een laagdrempelig en anoniem contactkanaal. Reactief chatten betekent dat het initiatief van het gesprek bij uw website bezoeker ligt. U plaatst chatknoppen op uw website waarop de bezoeker kan klikken.

Eigenschappen reactief chatten CoBrowser.net

  • Geen wachtrij: knop alleen zichtbaar als u beschikbaar bent
  • Toon alternatieve knop wanneer uw agents niet beschikbaar zijn
  • Meerdere chatknoppen tegelijk
  • Vormgeving 100% flexibel

Wilt u zien hoe reactief chatten werkt? Plan dan een persoonlijke demo: Demo inplannen

Uniek: geen wachtrij

De chatknop is alleen zichtbaar als u beschikbaar bent. Uw agents kunnen meerdere gesprekken tegelijk voeren. Als uw agents vol zitten of ze niet beschikbaar zijn, wordt de chatknop verborgen. Op deze manier heeft uw bezoeker altijd direct contact.

Hoe ziet de chatknop eruit?

U kunt de chatknop volledig aan uw website aanpassen. Wij leveren uw webbouwer een handleiding om de knop volledig te integreren in de site. De chatknop wordt in de meeste gevallen in de zijbalk van uw website geplaatst. Maar de beste plek hangt erg af van uw wensen en website. Het is ook eenvoudig om meerdere chatknoppen tegelijk te plaatsen. U kunt bijvoorbeeld een unieke knop maken per afdeling of medewerker. Ook plaatst u eenvoudig verschillend vormgegeven knoppen, zoals tekstlinks of afbeeldingen.

Werking

Op het moment dat uw website bezoeker op de chatknop drukt, bepaalt de software welke agent het meest geschikt is. Er opent een chatvenster bij uw bezoeker en de gekozen agent krijgt een melding van een binnenkomend gesprek.

Neem contact met ons op, wij helpen u graag persoonlijk verder.

020 - 240 0620

Adresgegevens

Pers & Vacatures

Inschrijven nieuwsbrief